سفارش تبلیغ
صبا ویژن
تاریخ : چهارشنبه 87/6/20 | 8:0 عصر | نویسنده : بانو

 ترور یک فعال حقوق زنان در افغانستانآفتاب: رییس وزارت امور زنان ایالت قندهار افغانستان و از فعالان حقوق زنان در این کشور، روز دوشنبه در اثر شلیک گلوله دو مرد دوچرخه سوار در نزدیکی خانه خود کشته شد. به گفته مشاور وزارت زنان در کابل صفیه احمد جان در حالی که عازم دفتر کار خود بود با شلیک 4 گلوله توسط دو فرد ناشناس به قتل رسید. او نخستین مسئول دولتی زن افغانستان است که به دست مخالفان دولت ترور می شود.

خبرگزاری آسوشیتد پرس با اعلام این خبر به نقل از علیم صدیق،سخنگوی نیروهای دستیار سازمان ملل در افغانستان نوشت که سازمان مل از این قتل بیرحمانه و بی دلیل به شدت وحشت زده است.

ادامه مطلب...


تاریخ : دوشنبه 87/6/18 | 12:0 عصر | نویسنده : بانو

زندگینامه دکتر محمد رضا شفیعی کدکنی

دکتر محمد رضا کدکنی در سال 1318 ه. ش در کدکن از روستاهای قدیمی تربت حیدریه به دنیا آمد. او تحصیلات ابتدایی و دوره متوسطه را در مشهد گذراند و از آن پس وارد دانشکده ادبیات دانشگاه مشهد شد و به تحصیل پرداخت و لیسانس خود را در این رشته دریافت کرد. دکتر شفیعی، همزمان با تحصیلات متوسطه و دانشگاهی در حوزه علمیه مشهد به تحصیل علوم ادبی و عربی پرداخت و ادبیات عرب را نزد اساتید معظم این حوزه فراگرفت. او در زمانی که در مشهد به تحصیل اشتغال داشت از اعضای موثر و فعال انجمنهای ادبی به شمار می رفت و از همان آغاز نوجوانی آثارش در مطبوعات خراسان با نام مستعار ش م سرشک به چاپ می رسید. در سالهای بعد از 1332 ه. ش با همکاری تنی چند از جوانان شاعر و اهل ادب انجمن ادبی تشکیل دادند که بیشتر طرفداران شعر نو و ادبیات داستانی و ترجمه فرنگی بودند که دکتر علی شریعتی نیز از جمله اعضای آن انجمن بودند. استاد شفیعی پس از عزیمت به تهران در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران دوره فوق لیسانس خود را گذراند و سپس دوره دکترای زبان و ادبیات عرب را نیز پشت سر گذاشت. او مدتی در بنیاد فرهنگ ایران و کتابخانه مجلس سنا به کار اشتغال ورزید و سپس به عنوان استاد دانشکده ادبیات تهران در رشته سبک شناسی و نقد ادبی به کار مشغول شد. دکتر شفیعی همچنین مدتی را بنا به دعوت دانشگاههای آکسفورد انگلستان و پرینستون آمریکا به عنوان استاد به تدریس و تحقیق اشتغال داشت. از دکتر شفیعی تا کنون دهها نوشته و مقاله و تألیفات بسیاری به چاپ رسیده است.

دکتر شفیعی از استادان بارز و متبحر ادبیات معاصر ایران و از محققین بزرگ به شمار می رود که در نقد شعر و ادب فارسی صاحب نظر است و در شعر وشاعری نیز مقام والایی دارد و صاحب سبک و شیوه خاصی است که او را به عنوان شاعری پیش رو می شناسند و یکی از ویژگیهای شخصیتی دکتر شفیعی این است که وی در محافل ادبی به ندرت ظاهر می شود و بیشتر در انزوای اهل ادب به سر می برد.

آثار

زمزمه ها، شب خوانی، از زبان برگ، در کوچه باغهای نیشابور، از بودن و سرودن، مثل درخت در شب باران، بوی جوی مولیان، صور خیال در شعر فارسی، موسیقی شعر، ادوار شعر فارسی، شعر معاصر عرب، گزیده غزلیات شمس، حزین لاهیجی زندگی و زیباترین غزلهای او، شاعر آینه ها، بیدل و سبک هندی، اسرار التوحید از محمد بن منور، حالات و سخنان ابو سعید، ابو روح میهنی، مختار نامه، مجموعه رباعیات عطار، مرموزات اسدی در مرموزات داودی نجم الدین رازی، ترجمه تصوف اسلامی و ...

برگرفته از وبلاگ تابوت اندیشه

به مناسبت هفتادمین سالگرد تولد شاعر بزرگ کشورمان شفیعی کدکنی این شعر رو براتون میگذارم :

به کجا چنین شتابان

گون از نسیم پرسید؟

دل من گرفت از اینجا

هوس سفر نداری

 ز دکتر شفیعی کدکنی در کتاب شاعران عرب ...غبار این بیابان ؟

   همه آرزویم ، اما

   چه کنم که بسته پایم

   به کجا چنین شتابان

   به هر آن کجا که باشد

   به جز این سرا سرایم

   سفرت به خیر! اما

تو و دوستی، خدا را

چو از این کویر وحشت

تو گذشتی به سلامت

به شکوفه ها ، به باران

برسان سلام ما را

شعر از شفیعی کد کنی




تاریخ : پنج شنبه 87/6/14 | 12:0 عصر | نویسنده : بانو

 روزنامه شرق-   اینکه چرا روزی به نام زن در نظر گرفته شده مهمترین پرسشی است که پاسخ به آن بیانگر لزوم توجه به زن و مسائل خاص اوست. اهمیت توجه به زنان به عنوان قشری که در طول تاریخ بشریت بسیار مورد تبعیض قرار گرفتند در جهان امروز بیش از پیش احساس می شود که در نظر گرفتن روزی به نام زن در جهان هم در همین راستا است. با اندکی دقت در مسائل و مشکلات زنان به این نکته قابل تامل می رسیم که ادامه مطلب...


تاریخ : سه شنبه 87/6/12 | 2:47 صبح | نویسنده : بانو

 irib.ir :سلامت زنان مطمئن ترین راه برای رسیدن به زندگی بهتر برای همگان است و ظرفیت سازی و توانمند سازی آنان جهت مشارکت در برنامه های بهداشتی پیش نیاز اصلی برای ارتقاء بهداشت و نیل به اهداف سلامت جامعه می باشد .

آگاهی روز افزون در مباحث سلامت زنان موجب فزونی تلاش های بهداشت همگانی در سازماندهی فعالیت ها و ارتقاء سلامت و پیشگیری از بیماری در اقشار مختلف زنان شده است .

نکته قابل توجه اینکه ویژگی های جمعیتی ، اجتماعی ، اقتصادی ، فرهنگی جوامع در حال توسعه و وضعیت زنان در این جوامع متفاوت می باشد و موجب پیامدهای متفاوتی بر ابعاد مختلف بهداشت و سلامت آنان می گردد که باید در برنامه ریزی بهداشت و توسعه به آنها توجه لازم را مبذول داشت.

مسئولیت و نقشهای چند گانه و متعدد زنان سلامت آنان را مورد تهدید قرار می دهد . در بسیاری از جوامع زنان بار مضاعفی را تحمل می کنند و از آنها انتظار می رود که هم مسئول کارهای خانه باشند و به نیازهای همسر و فرزندانشان و گاهی خویشاوندان دیگر رسیدگی کنند و هم در بیرون خانه برای کسب درآمد کار کنند . در سراسر جهان در اغلب خانواده ها ، زنان نخستین کسانی هستند که صبح از خواب برمی خیزند و آخرین کسانی هستند که شب به بستر می روند . چنین زنانی چگونه می توانند به نیازهای بهداشتی خود بیاندیشند .

با توجه به مسئولیت های سنگین زنان در جامعه و با توجه به محوری بودن نقش آنها در تحکیم خانواده و نقش پررنگ آنها در اجتماع ضروری است جهت تأمین بهداشت و سلامت این گروه کوشش نموده تا بتوانند از این طریق در کل جامعه سلامتی را به ارمغان بیاورند .

تهیه و تنظیم : گروه اینترنتی نیک صالحی




تاریخ : سه شنبه 87/6/12 | 1:11 صبح | نویسنده : بانو

آفتاب- ارائه لایحه «حمایت از خانواده» از جانب دولت نهم، موجی از اعتراضات صاحب‌نظران اجتماعی، به ویژه فعالین حقوق زنان را به دنبال داشته است.

به گزارش آفتاب، به دنبال انتشار بندهای لایحه اخیر دولت، تحت نام حمایت از خانواده، جمع زیادی از فعالان و صاحب‌نظران، با صدور بیانیه‌ای ضمن اعتراض به این لایحه، خواستار عدم رسیدگی به آن در مجلس شورای اسلامی شدند.

در بخشی از نامه این فعالان آمده است: «با آغاز سومین سال فعالیت دولت نهم، هیئت دولت لایحه‌ای را تحت عنوان «حمایت از خانواده» به منظور بررسی و تصویب به مجلس شورای اسلامی فرستاده است. این لایحه بنا به ادعای ارائه دهندگان‌اش به دلیل «لزوم تطبیق قوانین جاری با مسائل روز» و «رفع کاستی ها و نواقص در قوانین موجود حاکم بر نهاد خانواده» پیشنهاد شده است، حال آن که مواد مندرج در لایه چنین ادعایی را رد می‌کند».

در بخش دیگری از این نامه نوشته شده است: «متاسفانه ماده ?? این لایحه پیشنهادی، نه تنها به شان و کرامت انسانی زن توجهی نکرده و خواستار منع تعدد زوجات نشده است، بلکه در عملی تعجب برانگیز یک گام هم به عقب برگشته و حق اجازه همسر در ازدواج مجدد مرد را که پیش از آن در قانون وجود داشته از زن سلب کرده و انجام آن را تنها منوط به تمکن مالی مرد و تعهدی «بدون ضمانت اجرایی» از سوی مرد بر اجرای عدالت بین همسران دانسته است»!

لایحه به واقع «حمایت از مردان خانواده» نواقص متعدد دیگری هم دارد. از جمله در ماده ?? آن ذکر شده است وزارت اقتصاد و دارایی موظف است سالانه مبلغی را به عنوان مهریه متعارف اعلام کند و از مهریه‌های بالاتر از حد معمول در هنگام ثبت ازدواج، به صورت تصاعدی مالیات وصول نماید. این بدان معناست که از این پس عروسان جوان در مقابل نداشتن حق طلاق و اجازه ازدواج‌های مجدد و بی قید و شرط برای مردان، مجبور خواهند بود برای مهریه‌ای که هنوز دریافت نکرده‌اند و معلوم هم نیست تا پایان زندگی مشترک آن را دریافت خواهند کرد یا نه، در زمان عقد، مالیات مهریه خود را به دولت پرداخت نمایند.

به گزارش آفتاب، در ادامه این نامه به بنده دیگری از لایحه دولت اشاره شده و آمده است: «ماده ? این لایحه حضور سه قاضی را در دادگاه خانواده الزامی و حضور قاضی زن را «حتی المقدور» دانسته است در نتیجه زنان تحقیرشده و رنج کشیده در دادگاه مجبور خواهند بود در مقابل سه قاضی مرد از دردها و انواع فشارهای زندگی مشترک خود سخن گویند و از شخصی‌ترین مسائل زندگیشان پرده بردارند تا شاید بتوانند در مقابل مردان قاضی از حق خود دفاع کنند».

این نامه می‌افزاید: «براساس ماده ?? لایحه پیشنهادی، ثبت ازدواج موقت (صیغه) کماکان الزامی نیست و تابع آیین نامه‌ای خواهد بود که موکول به تصویب وزیر دادگستری در آینده‌ای نامعلوم است. آیین نامه‌ای که معلوم نیست چیست و حداقل تا زمان تصویب همچنان شاهد گسترش تعداد هرچه بیشتر زنانی خواهیم بود که هیچگاه نمی توانند ثابت کنند همسری دارند و نیز زندگی پررنج کودکانی را نظاره خواهیم کرد که شناسنامه نخواهند داشت و البته مردانی را خواهیم دید که بی رحمانه و بدون هیچ بازخواستی زندگی زنان را به آتش می کشند».

 برگرفته از پایگاه خبری آفتاب