سفارش تبلیغ
صبا ویژن
تاریخ : شنبه 92/4/22 | 7:0 عصر | نویسنده : بانو

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، وجیهه الحویدار و فوزیه العیونی در 15 ژوئن 2013 در یکی از دادگاه‌های عربستان به اتهام کمک به زنی کانادایی و تخریب روابط زناشویی وی که از سوی همسر عربستانی‌اش مورد آزار و اذیت قرار گرفته بود، به ده ماه حبس محکوم و دو سال ممنوع‌الخروج شدند.

 این دو فعال حقوق زنان قصد داشتند به یک زن کانادایی که از آن‌ها درخواست کمک کرده بود، پاسخ دهند.

 این زن می‌گوید که ماه‌ها به همراه سه کودکش در منزل حبس بوده و حتی به غذای کافی و مناسب دسترسی نداشته اس، اما این دو فعال به محض رسیدن به منزل زن کانادایی بازداشت شدند.

 الحویدار و العیونی از فعالان برجسته عربستانی هستند و کارشناسان حقوقی معتقدند که عربستان به منظور سرکوب آن‌ها و فعالیت‌های طولانی مدتشان در زمینه حقوق بشر دست به چنین کاری زده است.

 سعود ابودایه، فعال حقوق بشر در سازمان «برابری؛ همین حالا» ضمن محکوم کردن حبس این دو فعال حقوق زنان اظهار کرد: آن‌ها قصد برهم زدن روابط بین این زن کانادایی و همسر عربستانی‌اش را نداشتند و به نظر می‌آید دولت عربستان سناریویی را برای سرکوب این دو زن نوشته و آن را اجرا کرده است.

 وی معتقد است که این دو زن شجاع فقط به دلیل فعالیت‌هایشان در زمینه دفاع از حقوق زنان و حقوق بشر هدف قرار گرفته‌اند و سرکوب آن‌ها نمونه‌ای است برای دیگر فعالان که از این پس در مورد عقایدشان صحبتی نکنند.

 بر اساس گزارش پایگاه خبری ایندیپندنت یوروپین دیلی اکسپرس (IEDE)، زنان عربستانی برای انجام فعالیت‌های روزمره‌شان هم با مشکلاتی روبه‌رو هستند. آن‌ها اجازه رانندگی ندارند و برای ورود به ادارات دولتی و دادگستری لازم است یک فرد را به همراه خود داشته باشند.

 الحویدار یکی از فعالانی است که در طول سالیان اخیر برای گرفتن حق رانندگی زنان تلاش کرده است. در سال 2008 در سایت یوتیوب فیلمی منتشر شد که نشان می‌داد وی از سوی صندلی راننده در حال صحبت با حامیان حق رانندگی برای زنان است و در ضمن رانندگی هم می‌کند.

 الوحیدار همچنین بنیانگذار مجمع دفاع و حمایت از حقوق زنان در عربستان است.

جو استورک معاون سرپرست خاورمیانه و شمال آفریقا در دیده‌بان حقوق بشر در این باره گفت: این دو زن در واقع به دلیل فعالیت‌هایشان در زمینه حقوق بشر محاکمه شده‌اند و این جرم محسوب نمی‌شود.

 وی در ادامه اظهار کرد: به نظر می‌آید درخواست تجدیدنظر این دو فعال حقوق زنان نتیجه‌ای در برنداشته باشد، چون عربستان تصمیم گرفته به معنای واقعی فعالیت‌های حقوقی را سرکوب کند.

 علیرغم پیشرفت‌های کمی که در زمینه حقوق زنان در عربستان حاصل شده، همچون فرستادن دو ورزشکار زن به رقابت‌های المپیک لندن، اجازه ورزش کردن در مدارس خصوصی دخترانه و … محکومیت الحویدار و العیونی گامی است رو به عقب در این راستا. از این جهت ابودایه تاکید کرد که عربستان کارهای زیادی را باید برای حمایت از زنان و دختران انجام دهد که به وقوع پیوستن این هدف خود موجب ارتقای جامعه خواهد شد.

منبع: ایسنا




  • قالب وبلاگ | قالب وبلاگ | بلاگ اسکای